VPN – Hvad er VPN og hvad kan man bruge den til?

Hvad kan du bruge en VPN til?

VPN er blevet noget som utroligt mange gør brug af nu om dage, og det er alt lige fra privatpersoner som gerne vil få adgang til streaming tjenester i andre lande, til virksomheder som vil have muligheden for at deres medarbejdere kan arbejde hjemmefra med et fjernskrivebord. Der er mange muligheder med en VPN tjeneste, men hvis man ikke kender VPN og ved hvad det er for noget, så har vi her lavet en lille guide til hvordan du kan bruge en VPN og hvad en VPN er for noget.

Hvad er VPN?

Hvad er VPN?
Hvad er VPN?

En VPN tjeneste er en service som hedder ”Virtuel Private Network” og som giver dig mulighed for at kunne komme på internettet som du er vant til, men få kørt alt din internettrafik igennem en anden server. Det betyder helt konkret at hvis du sidder i Danmark så kan du logge på en server i USA som eksempel, hvor du vil få mulighed for at ligne en der bor i USA. Dette er praktisk hvis du gerne vil se Amerikansk Netflix som både har større udvalg og billigere priser på deres abonnementer. Du kan læse langt mere omkring VPN på vpn-zone.dk her hvis du vil se flere af disse muligheder. Men det kan også bruges hvis du er på ferie i udlandet og gerne vil se streaming tjenester som Viaplay eller andre danske streaming tjenester som ofte også er geografisk blokeret. Du vil altså få langt bedre vilkår når du streamer film og serier. En VPN tjeneste er som regel også en tjeneste hvor virksomhederne der tilbyder denne VPN service, har servere overalt i hele verden. Nogle har over 3000 forskellige ip-adresser hvilket giver mulighed for at være komplet anonym på internettet da man kan skjule sin egen ip-adresse.

Hvad kan du bruge en VPN til?

Hvad kan du bruge en VPN til?
Hvad kan du bruge en VPN til?

Når du er på internettet så er du idag ikke anonym, fordi din ip-adresse bliver vist til alle de hjemmesider du besøger. Hvis man vil være helt anonym på internettet og opnå bedre sikkerhed når man surfer rundt, så kan man med fordel bruge en VPN tjeneste. Du kan som beskrevet ovenfor også se langt flere film og serier med nogle streaming tjenester med en VPN fordi du kan fjerne de geografiske blokeringer som kan være på mange streaming tjenester som Netflix abonnementer. Og som også beskrevet, så vil du også få mulighed for at se dansk streaming på ferien hvor du ellers var blokeret for at se danske film og serier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *