Undgå det såkaldte kryptotæppe

LINK TIL BILLEDE: 

Handler du med kryptovalutaer, eller vil du gerne til det, bør du lære hvordan du undgår kryptotæppet! Kryptovalutaer er flygtige, og det skader aldrig at forsøge at være forberedt. Læs med i denne artikel, hvor vi vil 1) forklare dig, hvad kryptotæppet er og 2) hjælpe dig til, hvordan du undgår det.

Hvad er kryptotæppet?

Kryptotæppet er også ofte kaldet “Cryptocurrency Rug Pull”, da begrebet stammer fra det engelske sprog. Et “Rug Pull” kan sammenlignes med det danske ordsprog, som lyder: “At gå revet tæppet væk under sig.” Man bruger ordsproget, når nogle får et chok, idet de oplever noget, som har været totalt uventet.

I krypto universet bliver dette brugt til at beskrive det, der sker, når kryptovalutaen pludselige falder drastisk. Men hvad er det egentlig, der sker, når kryptovalutaen falder på denne måde?

Dem som udvikler kryptovalutaen kan digitalt efterlade det som kaldes en “bagdør”. Når de gør således, kan de ganske enkelt stjæle investorernes midler fra puljen for derefter at opgive krypto-projektet. Du kan derfor i god tro investere i en stigende kryptovaluta og derefter opleve, at kryptovalutaens værdi styrtdykker.

Disse hændelser sker ofte, når enkeltpersoner har ret til at oprette tokens uden nogen begrænsninger. Derfor bør du huske at handle krytovalutaer på centraliserede børser, hvor dette oftest ikke kan lade sig gøre. SQUID blev eksempelvis handlet på en decentraliseret børs, hvilket gjorde det falske kryptovaluta-projekt muligt.

Hvad gør du i kampen mod  kryptotæppet?

Frygt ej! Du kan stadig sagtens investere i kryptovaluta – du skal blot holde dig fra at lave disse fejl. I nedenstående afsnit vil vi gennemgå de mest typiske fejl, så du kan forholde dig ekstra opmærksom og undgå at få tæppet revet væk under dig!

Tjek informationen om udviklerne

Hvis det er en kryptotæppe-situation, vil du ofte opleve, at du ikke kan finde megen information om udviklerne bag kryptovalutaen. Hvis du ikke kan finde tilstrækkelig information, er dette uden tvivl et rødt flag.

Lad dig heller ikke narre af dit førstehåndsindtryk! Selvom det måske virker til, at udviklerne har stor følgeskare, bør du stadig undersøge denne følgeskare nærmere. Er den måske falsk? Ha’ et vågent øje på dette!

Sociale medier

Ovenstående leder os til dette næste punkt. Hvis man har tænkt sig at rive tæppet væk under ens investorer, vil man ofte ikke bruge tid og kræfter på at skabe en god profil og et godt image på de sociale medier. Det er en tidskrævende projekt, som ofte kræver tålmodighed. Hvis der er lidt eller intet at finde på de sociale medier; rødt flag!

Revisioner

Projektet vil altid have aktiviteter, som bliver revideret af et tredjeparts servicefirma, formodet at det er et ægte projekt. Hvis du derimod ikke ser nogen former for revision af kryptovalutaen, er projektet formentlig falsk, hvilket er et stort rødt flag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *