Tre gode grunde til at afprøve ETFer

Sponsoreret indhold

Det er efterhånden svært at komme uden om, hvordan investering og alternative investeringsmuligheder langsomt fylder mere og mere. Dette kan begrundes ud fra en lang række forskellige ting, men især det, at mange ønsker at minimere omkostninger samt øge værdien af sine investeringer.

Dette kan imødekommes ved investere gennem ETF handel, da det typisk er billigere for dig at investere i en ETF end at foretage en aktiv investering gennem foreninger. Det er desuden sådan, at du bliver bedre stillet, og får mulighed for mindre risiko, da du gennem ETFer sigter mod at ramme gennemsnittet af markedet. Du kan desuden investere i samtlige indekser på markedet, hvilket du normalt ikke vil have mulighed for, når du laver private investeringer, som du kender.

Hvad er ETF’er?

Du kender måske til ETF’er, eller har før stødt på begrebet, men ved endnu ikke, hvad det helt præcist drejer sig om. ETF står for ”Exchange Traded Fund”, som betegner de såkaldte investeringsfonde, der handles på Børsen på præcis samme måde som en aktie. Da en ETF er en investeringsfond, bliver du som investor en del af en pulje, som også indeholder andre investorer, der eksempelvis investerer i obligationer og aktier.

ETF’er er udenlandske investeringsforeninger, som er meget billigere end de danske. På det europæiske investeringsmarked er ETF’er dog ikke ligeså udbredt som i USA, hvor det gælder, at mere end 20% landets samlede investeringer forløber via EFT’er.

Passiv strategi

Man kalder oftest ETF’er ”passive”, da de følger en passiv strategi. Dette betyder, at din investering forløber ”hands of”, samt at ETF’er følger specifikke markeder uden at skulle slå markedet. Dette giver mange gode muligheder for, at investorerne kan udarbejde en portefølje, som fokuserer på fordelingen mellem forskellige typer af aktier og obligationer.   

God spredning giver mindre risiko

For en ETF gælder det typisk, at der er utallige aktier eller obligationer i én og samme fond, som medvirker til en god spredning på dine investeringer gennem ETF’er. Dette er også med til at formindske risikoen for din investering, da det bliver svært for dig at tabe mange penge på en nedtur for ét enkelt selskab.

Mulighed for at målrette investeringer

Gennem ETF’er er det desuden en stor fordel og frihed, at du kan vælge, hvad du vil investere gennem – eksempelvis olie eller andre råvarer. Det er altså muligt for dig at målrette dine investeringer og dermed tilpasse din investering til dine ønsker som investor.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *