Skab et godt arbejdsmiljø: Den mentale sundhed

LINK TIL BILLEDE: 

Der er meget, som man skal tænke over, når man gerne vil skabe et sundt arbejdsmiljø for sine medarbejdere. Selvfølgelig handler det først og fremmest om, at medarbejderne har adgang til udstyr og møbler, som forenkler arbejdsopgaverne rent fysisk. Dog er det også vigtigt, at man overvejer, hvordan man kan øge medarbejdernes mentale sundhed på arbejdspladsen. 

Hvordan sikrer du dig, at dine medarbejdere har det godt på arbejdspladsen? Der er et par ting, som du kan gøre. Læs med nedenunder og få inspiration!

Teambuilding 

Mange mener, at nøglen til et sundt mentalt arbejdsmiljø er gode relationer til sine kollegaer. Derfor er det en god idé, at overveje brugen af teambuilding øvelser. Der findes mange forskellige øvelser i denne forbindelse! Tal eventuelt med dine medarbejdere om, hvad de har lyst til. 

Man kan for eksempel arrangere en overlevelsestur i skoven. Dette er selvfølgelig et af de mere ekstreme scenarier, og du bør derfor sikre dig, at dine medarbejdere har interesse for dette projekt. Du kan også undersøge muligheden for brug af escaperooms i jeres nærområde. Her kan dine medarbejdere nemlig virkelig få lov til at udvikle deres samarbejdsfærdigheder. 

Sociale arrangementer 

Selvom teambuilding er et socialt arrangement, kan I også forsøge jer med andre sociale arrangementer. Herunder arrangerer mange kontorer julefrokoster, påskefrokoster, sommerfester og lignende. Her kan medarbejderne få lov til at tale med hinanden, uden at det behøver at handle om arbejde. Et sundt arbejdsmiljø er værd at stræbe efter, da det unægteligt også har positive konsekvenser for virksomheden på længere sigt! 

Fleksibilitet 

Tilbud eventuelt dine medarbejdere større fleksibilitet i forbindelse med deres arbejdsopgaver. Én måde, du kan gøre dette på, er ved at tilbyde dem hjemmearbejde i ny og næ. Dette kan være med til at skabe mindre stress for dine medarbejdere, fordi de ved, at de kan arbejde hjemmefra på tilspidsede dage. 

Sørg dog for at dine medarbejdere også har det rette udstyr tilgængeligt på hjemmekontoret. Ellers ender I hurtigt med at gå på kompromis med den fysiske sundhed – i forsøget på at blive mere til at håndtere den mentale sundhed på arbejdspladsen!

Forsikringer 

Få forsikret din virksomhed! Når din virksomhed er forsikret, er du og dine medarbejdere forsikret. Det betyder, at hvis en af dine medarbejdere skal være sygemeldt i en længere periode, får I tilskud til at overkomme dette finansielt. Når virksomheden har sådanne aftaler i hus, kan det give medarbejderen – og dig selv – en større ro i forbindelse med eventuelle sygdomsforløb og lignende.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *