Omgivelserne er afgørende ved misbrugsbehandling

Omgivelserne er afgørende ved misbrugsbehandling

Når man først som misbruger har indset at man har et problem, så har man taget et af de første og sværeste skridt i sin rejse mod at blive ædru. Dog kan det være rigtig svært at starte denne rejse uden meget støtte fra familie, og venner. Ens omgivelser er nemlig en af de vigtigste midler under Misbrugsbehandling. 

Alkoholbehandling er et meget stort, og svært skridt at tage. Det kræver at man står frem med sine problemer og ser dem i øjnene. Vi har mange forestillinger om hvornår man er alkoholiker og hvornår man har brug for en alkoholbehandling. Ofte forbinder vi alkoholikeren med billedet af den lidt forhutlede mand på bænken og ordet alkoholiker har i sig selv en negativ klang hos mange.


Men sandheden er, at langt de fleste mennesker med en alkoholafhængighed har en hverdag med familie, hjem og arbejde og sygdommen rammer både mænd og kvinder. Samtidig er det en del af vores kultur, at vi drikker alkohol i sociale sammenhænge, og her findes der så dem, der drikker alt for meget uden selv at være klar over, at det er blevet eller er på vej til at blive et problem.

Find hjælp

Det næste store skridt man tager som misbruger er at tage imod hjælp. Vi kender det alle fra dengang vi var børn. Man vil gerne klare alting selv, og det er en smule pinligt at spørge om hjælp. Det gælder absolut også for misbrugere. Derfor skal vi have fjernet tabuet, om misbrugere, og i stedet omfavne dem og hjælpe dem.

Man kan som misbruger få Misbrugsbehandling i Nordsjælland, og mange andre steder i Danmark. Det er steder med højt uddannede folk, som ved præcis hvad man har brug for, når man tager beslutningen om at nu er det nok. Misbrugsbehandling kan derfor være den nemmeste og mildeste løsning for mange misbrugere, da det ikke rammer nogle i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *