Investering i valuta vs. kryptovaluta

Valutainvesteringer ændrer sig med lynets hast i øjeblikket. Tidligere var valutainvesteringer primært forbundet med at spekulere i landenes egne valutaer, men i dag er markedet langt mere fragmenteret, da investering i kryptovalutaer nu for alvor har vundet indpas på finansmarkederne verden over.

I denne artikel ser vi nærmere på de to forskellige muligheder for at investere i valutamarkedet via hhv. traditionelle valutainvesteringer og kryptovaluta. For selv om de to investeringsformer til forveksling kan minde om hinanden, er der nogle afgørende forskelle.

Traditionel valutahandel

Når du investerer i valuta i form af traditionel valutahandel, sker det ved, at du køber en valuta for en anden valuta. Det kan f.eks. være, at du er i besiddelse af japanske yen, som du sælger for amerikanske dollars. Du har altså på én gang både købt amerikanske dollars og solgt japanske yen.

Sker der efterfølgende det, at den amerikanske dollar udvikler sig positivt ift. kursen på japanske yen, står du dermed tilbage med en gevinst. Viser det sig derimod, at den amerikanske dollar udvikler sig negativt; ja så står du tilbage med et tab i stedet.

Grundet strukturen omkring traditionel valutahandel baseres investeringer på dette marked ofte på baggrund af makroøkonomiske og pengepolitiske forventninger til de forskellige lande.

Investering i kryptovaluta

Overordnet set kan man argumentere for, at investering i kryptovaluta foregår på samme måde som traditionel valutahandel, og det er i princippet heller ikke helt forkert – her er én eller begge valutaer blot skiftet ud med digitale valutaer i stedet.

Det er imidlertid ikke helt uden betydning. Der er nemlig særligt én væsentlig forskel på at investere i kryptovaluta set ift. traditionelle valutaer. For mens en traditionel valuta støttes af landets bank, så har kryptovalutaer ikke samme form for støtte.

Sagt på en anden måde. Begynder den amerikanske dollar at falde, kan den amerikanske centralbank bruge en række værktøjer til at undgå, at kursen på dollar falder for meget. Og vice versa findes der også værktøjer at justere på, hvis kursen stiger for meget. I begge situationer kan renten f.eks. være et effektivt værktøj.

Når det kommer til kryptovaluta, forholder det sig ikke på samme måde. Derfor er det udelukkende markedet selv, der bestemmer, hvordan kursen på kryptovalutaer udvikler sig. Investerer du i kryptovaluta, vil du derfor med stor sandsynlighed også hurtigt opleve, at udsvingene på dette marked er langt større; simpelthen fordi der ikke er nogen former for støtte, men markedet i stedet er 100% styret af markedskræfterne.

Om det ene eller det andet er bedst, er op til den enkelte at vurdere. Det er blot vigtigt at forstå forskellen på forhånd, inden du begynder at investere i valuta – uanset, om det så er traditionel valutahandel eller kryptoinvesteringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *