Fra anbragt barn til selvstændig voksen

 

Fra anbragt barn til selvstændig voksen

Hvis man som ung har nogle udfordringer, uanset om det er fysisk eller psykisk, kan der være behov for ekstra hjælp til dagligdagens små og store opgaver. Heldigvis findes der særlige bosteder som kan være et springbræt og en hjælpende hånd til at blive selvstændig voksen. Behov for at bo på et bosted kan være en nødvendighed på grund af mange omstændigheder.

 

Det kan være alt fra ekstra støtte grundet et sårbart sind. På Atrium kan man få efterværn, hvis man tidligere har været i kontakt med ungdomspsykiatrien. Det kan være unge med personlighedsforstyrrelser og lignende. Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man har psykiske eller fysiske udfordringer.

 

Få hjælp og støtte

Et botilbud sjælland ved Atriumhus kan man få hjælp til at mestre dagligdagens udfordringer. Her kan man bo og få de nødvendige redskaber. Dette vil medvirke til at sætte gang i en positiv udvikling. På den måde kan man få en blød overgang fra barn til selvstændig voksen. Atriumhus er godkendte til forskellige målgrupper.

 

Det kan være, at der er behov for efterbehandling efter behandling i psykiatrien. Det kan være, at der har været tale om indlæggelse. Der bliver her arbejdet efter nogle særlige pædagogiske principper. Formålet med bostedet er at forberede og hjælpe de unge til at kunne klare sig selv i deres tilværelse i hverdagen.

 

Et springbræt for særligt udsatte

Bostedet bestræber sig efter at sikre sig et trygt miljø. Men samtidig skal der være en følelse af, at der er plads til at være selvstændig. På den måde kan man sikre sig, at man sender de unge ud på egen hånd efter en vurdering af den enkelte. Det er meningen at bostedet skal være så tæt på som muligt at bo i sin egen bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *