Den miljøterapeutiske tilgang til unge

Sponsoreret indhold:

https://unsplash.com/photos/lhAy4wmkjSk

Det kan for nogle unge være svært at finde den rette vej ind i voksenlivet. Der kan være mange forskellige årsager til, at unge bliver mere sårbare eller udvikler en sindslidelse. Børn og unge, der får stillet en diagnose er i det seneste årti steget. Dem, der er vokset op med diagnosen eller sindslidelser som følgesvend har måske svært ved at finde et sted, hvor de føler sig accepteret.

Støtte og hjælp til unge

Der findes dog hjælp at hente til lige præcis den målgruppe. Efterværn er et tilbud for udsatte og sårbare unge mennesker, som har svært ved at finde ståsted i voksenlivet. Det kan være, at de har været anbragt uden for hjemmet eller at de lider af en diagnose eller sindslidelse, som har gjort de sociale fællesskaber udfordrende.

Med efterværn er målet at skabe en god overgang til voksenlivet i et ligeværdigt og rummeligt miljø og fællesskab. Det kan være støtte til at komme i uddannelse eller beskæftigelse, men det kan også være et botilbud eller et opholdssted, hvor de unge får hjælp til dagligdagens udfordringer.

Forskellige aldersgrupper

Sårbarhed og diagnoser har ikke nødvendigvis en alder, men jo hurtigere man får hjælp til at håndtere dem, desto bedre og lettere bliver det at leve med. Det kan være svært at finde tilbud til dem i 20’erne, men det kan lade sig gøre.

 Atriumhus er et miljøterapeutisk opholdssted ved Mørkøv på Sjælland, som er målrettet lige præcis den målgruppe. Under Paragraf 107, 76 og 66 er Atriumhus er godkendt til 7 unge i alderen mellem 18-30 år og 11 børn og unge mellem 12-18 år. Det er altså en bred aldersgruppe, som opholdsstedet huser. Så hvad end det er tidligt eller senere i livet, at man får behov for hjælp, så er der hjælp at hente.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *