3 kriterier som dit lønsystem skal opfylde

3 kriterier som dit lønsystem skal opfylde

Som lønansvarlig i en virksomhed sidder du med en kæmpe byrde, hvor du skal være sikker på, at samtlige ansatte får udbetalt deres løn, indberetning til SKAT, og meget, meget mere. Det handler derfor om at holde tungen lige i munden, når lønnen skal håndteres. 
Eller, man kan skifte over til et automatiseret lønsystem, som mindsker risikoen betydeligt for at lave fejl i forbindelse med lønhåndtering. 
Når du skal vælge et lønsystem, skal du være kritisk, og vi hjælper dig her med 3 ting, som du skal være opmærksom på, om dit lønsystem kan. 

Et fleksibelt lønsystem gør dit liv lettere 

I gennemsnit bliver der minimum lavet to 2 fejl om året, i forbindelse med lønudbetalinger. Derfor skal du sikre dig, at dit lønsystem er fleksibelt at arbejde med. Nogle lønsystemer har sågar funktioner, hvor du kan gå tilbage, og lave rettelser på gamle lønsedler. For selvom ens lønsystem er helt automatiseret, kan man komme ud for, at man har tastet noget forkert et sted, hvor man ønsker at gå tilbage og rette fejlen. Derfor skal du huske at sikre dig, at dit lønsystem er fleksibelt i praksis, så du undgår at skulle bruge for meget tid på komplekse opgaver. 

Sikkerheden skal være i top 

Det skal både være sikkert for dig og dine medarbejdere at anvende et lønsystem. For dit vedkommende skal du være sikker på, at medarbejderne får udbetalt den korrekt løn, at der bliver indberettet korrekt til SKAT, og at ferielønnen også går op. Derudover skal du være sikker på, at alle oplysninger ligger sikkert og trygt online. 
I forbindelse med løn og personale, kommer medarbejdernes data nemlig til at blive en naturlig del af arbejdsopgaverne. Det er dit ansvar at passe så godt som muligt på medarbejdernes data, samt at sikre I er i henhold til GDPR-lovgivningen. Derfor skal du også sikre dig, at dit lønsystems sikkerhed er i top, så opbevaringen af data ikke strider imod lovgivningen. 

Det skal være nemt at anvende i praksis 

Det helt grundlæggende formål med et automatiseret lønsystem, er at det skal spare dig tid, og gøre dig mere effektiv. Derfor skal det heller ikke være alt for kompliceret, når du udvælger dit lønsystem. Find et system hvor de fleste processer kører helt automatisk, samt et der er kompatibelt med dine andre regnskabssystemer. 
Det skal være nemt at navigere rundt i, for ellers kan du ende med at spilde mere tid end du reelt vinder, og det ville være en dårlig investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *